Warning: Undefined array key "hol" in /var/www/knok.hu/html/cikkind.php on line 3
Budapest XV. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola
JÁRVÁNY INT. TERV
FRISS HÍREK
PROGRAMNAPTÁR
VERSENYEK
SPORT
ISKOLÁNKRÓL
ISKOLATÖRTÉNET
HAGYOMÁNYAINK
TESTVÉRISKOLÁNK
ISKOLAORVOS
ONLINE GALÉRIA
KÉPGALÉRIA Új
KÉPGALÉRIA
CSENGETÉSI REND
SZOROBÁN
EMLÉKNAPOK
FOGADÓÓRÁK
KÖRZETEK
TOVÁBBTANULÁS
BEIRATKOZÁS
BEIRATKOZÁS SEGÉDLET
„Suliváró”
TANULÓK
OSZTÁLYOK
PEDAGÓGUSOK
ALAPÍTVÁNY
KÖLCSÖNÖZHETŐ KÖNYV
TÁMOGATÓINK
ISKOLA BEJÁRÁS
KÖZÉRDEKŰ CÍMEK
GYERMEKVÉDELEM
KÖZZÉTÉTELI LISTA
KÖZÉPISKOLAI
TANULMÁNYI EREDMÉNYEK

DÖK SZMSZ
PEDAGÓGIAI PRG. 2013
SZMSZ 2013
HÁZIREND 2021.03.01.
HÁZIREND MÓDOSÍTÁS
2022.09.01.
Nyelvvizsga-rendelet
PED. PRG. KIEG. 2015 PED. PRG. 2020.09.01.
Dokumentumok
Galéria

Iskolánkról

Tisztelt Érdeklődő Szülők!

Úgy gondoljuk, hogy minden szülő, amikor iskolát választ, nagy tudású, gyermekszerető pedagógust képzel el, akire nyugodtan rábízhatja gyermekét. Szeretnénk Önöknek segítséget nyújtani abban, hogy intézményünket megismerve könnyebben tudjanak óvodát-iskolát választani gyermekük számára.
Intézményünk 1986. szeptember 1-jén nyílt meg.

Iskolánk nagymértékben épít az óvodai felkészítés eredményeire. Az óvoda és az iskola közötti átmenet megkönnyítése érdekében a nagycsoportosok rendszeresen látogatják iskolánkat. Megismerik a tanítóink munkáját, az iskolát, így ha az iskolánkat választják: ismerős környezetbe érkeznek az első osztály kezdetekor. Az iskolakezdés első hónapjaiban nagyon rugalmasan, gyermekközpontúan, fokozatos ütemben szoktatjuk be kis elsőseinket.

A bevezető és a kezdő szakaszban (1-4. évfolyamon) az alapkészségek fejlesztését tartjuk a legfontosabbnak, azzal együtt, hogy a tehetségeket minél korábban igyekszünk felismerni és gondozni. Az érdeklődő és szorgalmas tanulók az iskolában több foglalkozásból is válogathatnak. Informatika és angol nyelv tanulására az életkorhoz igazodva az első osztálytól van lehetőség. Több éve működik az iskolánkban német nemzetiségi osztály, amely heti 5 órás német nyelvi foglalkozást jelent.

Az alapozó és a fejlesztő szakaszban (5-8. évfolyamon) a tehetséges tanulók emelt óraszámú angol, német nyelv és informatikai képzést kapnak. A nyelvoktatás célja a nyolcadik évfolyam végén megszerezhető alapfokú nyelvvizsga. A 7-8. évfolyamon felvételi előkészítő foglalkozást szervezünk magyar nyelv és irodalomból, valamint matematikából. Tehetséges tanulóink számára szakköri foglalkozások keretében tesszük lehetővé az előrehaladást.
Tanáraink nyitottak az új módszerek elsajátítására, továbbképzéseken bővítik ismereteiket. Drámapedagógiai eszközökkel, új, a tanulást segítő módszerekkel segítik tanulóink pályaválasztását.
A felső tagozaton tovább folytatódik az alsó tagozaton már eredményes:

  • egyéni képességfejlesztés,
  • egyénre szabott bánásmód,
  • differenciált képességfejlesztés,
  • tehetséggondozás, versenyeztetés.
Tanulóink szabadidejét tartalmas, színes programokkal töltjük ki.
Szoros kapcsolatban állunk a kerület művészeti iskolájával, együttműködés keretében a zenét: szolfézs, zongora, hegedű, furulya órákon tanulhatják nálunk a gyermekek. Nagy sikert aratnak kézműves foglalkozásaink, melyekre sokszor a szülőket is meghívjuk. Igényeikhez igazodva szakköröket működtetünk, és rendszeresen tartunk könyvtári órákat a 10.000 kötetes iskolai könyvtárunkban.

Színház- és múzeumlátogatásokat, hétvégi hazai és külföldi kirándulásokat szervezünk igény szerint.
Sportolási lehetőséget is biztosítunk a gyermekeknek szakedzők vezetésével, ezek a labdarúgás, kosárlabda, a kézilabda, az atlétika, az úszás, a korcsolyázás, a judo és a modern táncok.

Biztosak vagyunk abban, hogy a sokoldalú képzési program és kínálat az egyik oka annak, hogy tanulóink mind az iskolai, mind a kerületi, fővárosi és országos versenyeken számtalan eredményt érnek el minden területen.

Iskolánk életében nagyon fontosak a hagyományok is, mert jól kifejezik, érzékelhetővé teszik a "Kossuth-os" szellemiséget. Közös programjaink a Mikulás, a karácsony, a farsang és a családi sportnap. A „Mit tudunk mi?” című műsoros délutánon osztályaink különböző produkciókkal mutatkoznak be a szülőknek. Angol-német nyelvi délutánjaink is nagy sikert aratnak a szülők körében.

Reméljük felkeltettük érdeklődésüket, kérjük látogassanak el iskolánkba, győződjenek meg minderről. « Vissza

Fatal error: Uncaught TypeError: mktime(): Argument #5 ($day) must be of type ?int, string given in /var/www/knok.hu/html/cikkind.php:94 Stack trace: #0 /var/www/knok.hu/html/cikkind.php(94): mktime(0, 0, 0, '1', '1. *\xDAj\xE9v', '2023') #1 {main} thrown in /var/www/knok.hu/html/cikkind.php on line 94